dilluns, 21 de desembre del 2009

Tecnologia a les aules




En aquest vídeo extret del youtube, podem veure com les pissarres digitals, en poc temps estan omplint les aules i es una manera de que els nens visquin dia a dia amb les noves tecnologies, ja que s’oposen molts avenços i permet fer diferents les classes.
Com ve a dit un nen al vídeo, ara poden veure les coses molt millor, ja que poden veure vídeos per les explicacions... i tot es molt mes clar.
El que crida l’atenció, es que tots els nens vulguin sortir a la pissarra a fer els deures, però suposo que això deu ser per que al ser una cosa nova i innovadora tots volen provar-la.

Valoració del bloc

Mai m’agües plantejat l’idea de tenir un bloc personal on poder penjar les activitats realitzades a classe com; vídeos, noticies... al principi vaig pensar que seria una obligació, però mica en mica que van anar passant els dies, vaig anar veient que penjar les coses al bloc era una manera de poder reflexionar sobre les noticies, reflexionar sobre el que havíem fet a classe... el bloc, m’ha servit per veure que sabia coses de tecnologies, però no en sabia tantes com em pensava, per que he fet servir molts programes que no els havia escoltat mai. Alhora de penjar activitats al bloc, he fet servir molts programes com: Slideshare..., que fins a el moment que el van explicar a classe no sabia per a que servia, i així un seguit mes de programes nous per a mi.

Desprès de haver realitzat totes les activitats del bloc (Jclic, Gimp, Audacity...), els dos programes que mes m’han cridat l’atenció, que mes utilitat els i he donat han estat:

Gimp, ja que el programa m’ha estat molt útil, el faig servir bastant sovint ara i fins que el van presentar a classe, no n’havia sentit a parlar mai, i e vist que per baixar la qualitat de les imatges, posar-hi efectes... va molt bé, personalment, crec que aquest programa en un futur per a utilitzar-lo a les escoles, seria en cas de fer algun muntatge amb fotografies ... per que els nens ho veiessin.

I l’altre programa que m’ha cridat molt l’atenció, ha estat el JClic, ja que es un programa, que ens pot ser molt útil en un futur, per el seu contingut, ja que pots crear activitats per als nens, depenent de la seva edat, per nivell... i ens pot servir molt, i encara que al principi fos una mica difícil entendre el seu funcionament, al final ho varem aconseguir.
Aquesta es la meva valoració del bloc, encara que considero que hi ha altres programes que també em són molt útils actualment , com l’Audacity...

I per finalitzar, crec que aquest bloc, ens ha servit a tots per reflexionar una mica mes en molts aspectes i per descobrir nous programes que ens serviran per a un futur.

diumenge, 20 de desembre del 2009

Google Docs


El darrer dia de classe de Tic, ens van mostrar el programa anomenat: Google Docs, que serveix per poder compartir informació, treballs, amb altres companys, nomes hi ha un document, i cada cop que un membre del grup accedeix es guarden els canvis en un sol document sense la necessitat de tenir molts arxius oberts.

Per poder utilitzar aquest programa el que es necessita es un compte de Gmail.

Tecnologies

He trobat aquest bloc, que parla de les tecnologies a les aules, podem veure, com totes les intervencions tenen alguna cosa a veure amb les tecnologies. Aparti d’aquest podem extreure’n moltes idees i canviar d’opinió en alguns aspectes ja que esta tot explicat de manera clara.

dijous, 17 de desembre del 2009

Los progresistas acomodados figuran entre los peores padres.

En aquesta noticia podem veure els 4 tipus de família que es diferencien a Catalunya.
Les famílies que tenen mes recursos, formen als seus fills de manera que tot lo que volen ho tenen, i sinó ho aconsegueixen fan tot lo possible, es a dir, els seus fills son els mes problemàtics en certa manera. Amb aquesta noticia podríem extreure moltes idees, com per exemple, que no tot es al 100% veritat , per que això son estadístiques, però això es el que passa en la majoria dels casos i també podríem treure la idea anomenada al principi.

En aquest enllaç podeu veure la noticia.



diumenge, 13 de desembre del 2009

dijous, 10 de desembre del 2009

Vídeo d'educació física

L’últim dia de classe d’educació física, ens van posar un vídeo sobre discapacitats, maners com sortir endavant, com fer que l’educació física estigues present...
aquest vídeo, em va crida molt l’atenció, no nomes per lo impactant que es sinó, per que t’ensenya que encara que les coses vagin malament, si t’esforces, sempre trobes alguna cosa que et fa tirar endavant, i això es el que fa el pare amb el seu fill, com que ell sap que mentres corre... es sent viu, el pare el que vol es que el nen es senti viu i fa tot lo possible, es un vídeo per veure apart de molts valors, per veure l’amor que poden arribar a sentir els pares per els fills, que es una cosa que no saps mai fins on pot arribar.
Aquest es el vídeo:

dijous, 3 de desembre del 2009

JCLIC

¿Qué es el JClic?

És un programa que quan va sortir es deia Clic, pretén desenvolupar activitats per que el nen les pugui portar a terme amb l’ordinador i aprendre a connectar amb aquest.

Permetre que qualsevol persona pugui desenvolupar activitats per treballar-les. En el nostre cas hem escollit activitats per treballar-les amb nens de P3-P4-P5. Per d’ur a terme aquestes activitats hem creat un Jclic, i nosaltres ens hem centrat amb tema de les verdures.

Al obrir la pantalla per realitzar el joc, ens surten unes icones que ens serveixen per orientar-nos.



Part central : trobarem les activitats.
Par de a baix: fletxes per passar de les activitats, bandera: reiniciar l’activitat, interrogant: ajuda, i: informació sobre el programa, jclic: on estan els records.
A la part dreta: intents, temps, ...
Al mig: hi ha un barra, on podem trobar missatges: explicació del joc, si ho has fet correctament i t’informa si fas algun error.

Els nostres jocs han estat bastats en aquests models:

Tipus de trencaclosques:
1 – tipus doble: consisteix en arrossegar les peces i les portem al seu lloc. (hem creat dos d’aquest tipus).
2 – puzle de forat: mous les fitxes hi han espais.
3 – trencaclosques memoristic (memori).

Activitats d’associacions:
4 – associacions complexes (de relacionar colors, formes, números en angles...). (hem creat dos d’aquest tipus).
5 – a partir d’una pregunta tens que marcar la resposta.
6 – identificar a partir d’una pregunta.

Sopes de lletres:
7– una sopa fàcil: et diu una pregunta i tens que marcar la resposat a la sopa.
Aquí teniu la nostre adreça amb els nostres jocs:


http://grups.blanquerna.url.edu/jclic/lesverdures/

Hem triat aquest tema perquè; hem pensat que es una bona manera de que els nens siguin conscients de que han de tenir una bona alimentació menjant verdures.


Aquesta pagina web, en un futur ens pot ser molt útil, ja que si vols treballar algun aspecte en concret, ja sigui de números, noms , formes... nomes fa falta que creïs un joc per que els nens puguin jugar i així saps segur el tema que es treballa i la manera de desenvolupar-se el joc.

dijous, 26 de novembre del 2009

Setmana d'activitats extraordinàries

La setmana d’activitats extraordinàries, va ser una setmana on vam realitzar una activitat cada dia de la setmana:
Dilluns 16 : Cerdanyola.
Dimarts 17 : Museu Miró.
Dimecres 18: Anar a una biblioteca on tinguin una secció d’infantil.
Dijous 19: Escola Joan XXIII.
Divendres 20: Auditori.

Aquesta setmana ens va servir a tots per adonar-nos que no nomes es pot aprendre a les aules, sinó que fent activitats pots aprendre igual, pots aprendre valors (com el companyerisme, la amistat, el respecte...), pots aprendre també que hi ha llocs on es va a gaudir del que veus o del que sents sense tenir que esta amb una llibreta apuntant-ho tot, sinó que tot es queda dins teu.
Personalment les activitats que més em van agradar van ser, la de Cerdanyola (per que va ser la manera de que tots nosaltres ens poguéssim mostrar tal i com som, amb les nostres pors, les nostres inseguretats i sobretot es va veure la col•laboració que hi havia entre tots) i la de l’escola Joan XIII ( per que va ser la primera escola que varem anar a visitar i vam poder estar amb els nens encara que fos poca estona).
Va ser una setmana diferent però que a molts de nosaltres ens agradaria repetir.

Com a resultat d’aquesta setmana hem realitzat aquest vídeo, que es un resum de totes les activitats amb les fotografies realitzades per nosaltres.



dimecres, 25 de novembre del 2009

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker és un programa que habitualment ja be instal·lat amb l’ordinador, serveix per crear vídeos, amb imatges, sons, efectes...

les pantalles que trobem al obrir el programa són:
1 – pantalla de la esquerra, procés que farem per elaborar el nostre vídeo.
2 – al mig es col·locaran les imatges.
3 – a la dreta es veure el vídeo.
4 – a baix es veuen les parts del vídeo, es pot incorporar l’àudio, textos...

Com a tot programa, tenim dos manera de guardar-ho ;
1 – projecte de movie maker (archivo guardar) el podem tornar a obrir i editar-lo. (no es pot penjar al bloc).
2 – com a pel·lícula feta (podem penjar-lo al bloc), guardar en equipo (format de vídeo) i es guardarà com un únic fitxer.

Crear una carpeta que es digui vídeo (fotos, arxius de so, projectes que guardem quan no s’ha guardat...) tot a la mateixa carpeta.

Com comencem:
Capturen imatges: agafem les imatges les que vulguem i les importem a la part central del movie maker.
Àudio: importar àudio o musica i agafem la musica. (es posa al mig igual que les imatges).
Mostrar col·lecciones: tornem a veure tot lo que em importat.
1er – incorporem les fotos al espai, amb l’ordre que vulguem, s’arrosseguen, per col·locar-les on volem que es vegin.
2n – efectes de vídeo o transicions de vídeo; efecte de vídeo: efecte que li donem a cada imatge. Transicions: com passem d’una fotografia a l’altre. Ver transicions de vídeo. (ajuden a fer mes agradable el pas d’una imatge a l’altre).
En mostrar col·lecciones podem arrossegar l’audio.
Amb el boto dret si li donem a sobre de musica, tenim diferents opcions per modificar.
Podem modificar la duració d eles imatges, posar-nos on acaba i surt una fletxa vermella que la utilitzem per que durin mes o menys.

Archivo – guardar proyecto – ho guardem si no ens dona temps a acabar-ho.
Si em acabat el projecte: GUARDAR EN EL EQUIPO – (posem el nom) i li diem on volem que el guardi – SIGUIENTE – (ens dona informació del vídeo, espai que ocuparà (megas...) – MOSTRAR MAS OPCIONES – MAS ADECUADO PARA TAMAÑO DE ARCHIVO – entre 1 i 2 MB – SIGUIENTE – (guarda la pel·lícula en el lloc on diem que ens el guardi).

I aquest a estat el meu vídeo (és un fragment del llibre: Va de mestres):

dimarts, 24 de novembre del 2009

Power Point

La Vanessa i jo, vam realitzar l’exposició oral, del tema de l’alimentació infantil, dels mals hàbits alimentaris que hi ha avui en dia, i algunes formes de posar-hi remei.
Com a suport a la nostre explicació varem realitzar aquest power point:



dijous, 12 de novembre del 2009

Retrat

Fa quasi dos mesos, varem començar l’universitat, per molts de nosaltres, era una experiència nova on no sabíem el que ens trobaríem, com seria la gent, per que sempre es difícil començar les coses, però mica en mica ens em anat coneixent, i em nat veien com son les persones, al grup d’educació infantil, hi ha una noia amb el cabell llarg, marro i ondulat, habitualment, es deixa el cabell sense recollir, però sempre va amb una pinça de la ma , per fer-se un monyo, es d’estatura alta, i la seva manera de vestir es normal, com qualsevol noia de la nostre edat, però sempre porta un complement que fa que sigui diferent, mocadors, els mocadors del coll son un element que la caracteritzen, cada dia en porta un de diferent. En el poc temps que fa que ens coneixem, he descobert algunes de les aficions que li agraden; anar a la platja (en especial Ibiza), les llaminadures, el xocolata, anar de compres, sortir de festa amb les amigues, etc... i com a totes les noies, li agraden les pel·lícules d’amor.

power point.

Avui a la classe de TIC, em llegit un article del Bloc de Gestió, el mitja de suport comunicatiu Power point.PowerPoint:

Microsoft PowerPoint és una aplicació desenvolupada per Microsoft, que ens permet crear presentacions multimèdia. Ens permet posar text, gràfic, vídeos...
Una presentació mitjançant el power point permet que es posin nomes les idees principals (les mes importants), quan es realitza una explicació amb el power point el que es te que procurar es no llegir el power point, ja que si el llegeixes no ho estàs expressant amb les teves paraules i això pot fer veure als alumnes que ho has copiat directament i que no tens gaire idea del que s’està parlant, es a dir; quan es fa una presentació amb power point lo que es important es saber-se explicar, sense importar el que posi a la pantalla.


Durant tota l’etapa del batxillerat... ja havia realitzat mes power points, però mai , m’avia aturat a pensar com es tenia que crear correctament i desprès d’haver llegit aquests articles he vist com s’han de fer.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Gimp

Avui a la classe de TIC, hem après a fer servir el programa anomenat GIMP, que es un programa que serveix per retocar imatges, baixar la seva qualitat..., i em realitzat les diferents activitats que ens a proposat;




1 - fer-la mes petita.
Per fer la imatge mes petita s’han de seguir aquests passos:

1.1 - capa
1.2 - escala la capa.
1.3 - anchura: 350 i altura: 233 pixels.

Això ens serveix, per que la imatge, no pesi tan i es pugui penjar sense cap tipus de problema a la pagina web.

2 - retallar-la i fer-la mes petita.



per retallar-la:


2.1 - herramientas.
2.2 - herramientas de seleccion.
2.3 - seleccion rectangular.


2.4 imagen.
2.5 - recortar a la selección.

per reduir-la:

2.6 - capa
2.7 - escala la capa.
2.8 - anchura: 350 i altura: 233 pixels.

Aquesta activitat consistia en retallar l’imatge (com nosaltres volguéssim) i fer-la mes petita.

foto original:




3 - amb la foto dos posar efectes.


per posar efectes s'ha de fer:


3.1 - agafar la foto 2.
3.2 - filtro.
3.3 - artistico.
3.4 - fotocopia. (o qualsevol altre efecte).

a la tercera imatge, nomes havíem de posar efectes, a la foto retallada anteriorment.




4 - retallar-la, posar efectes...









I per últim a aquesta ultima activitat vam tenir que posar efectes, retallar-la... i el resultat final va ser el que s’observa a la imatge on sortim la laura i jo.


I aquesta ha estat la activitat que hem realitzat avui a l’aula.

Personalment, crec que el Gimp es un programa molt útil, ja que ens permet fer moltes coses amb les fotografies, posar efectes, retallar les imatges... es un programa semblant al photoshop, però per ami aquest es mes fàcil d’utilitzar.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

De dintre d'una poma

Cançó de música:



Lletra:

De dintre d'una poma
l'orugueta mira fora
allà dins hi ha cinc cambretes
perquè la casa és gran.

A dins de cada cambra,
hi ha plantat una llavor,
totes dormen i somien
i passa la tardor.

El seu somni és un bell somni
perquè pensen que més tard,
la petita llavoreta
un gran pomer serà.

Blocosfera

Una blocosfera és una xarxa social d’un grup de blocs, gràcies a comentaris i els enllaços, alguns blocs poden connectar-se més o menys densament entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia.

Un blocaire (es la persona que creea el bloc), també dins de la blocosfera trobem conceptes com el meme: que ens permet transmetre informació per internet.

Hi ha molts temes dels que es poden parlar en un bloc, educatius, personals...

A la classe, despres de llegir alguns articles sobre la blocosfera, en que consistia... ens van proposar l’activitat que entre 4 persones creesim un bloc i el nostre Bloc tracta sobre la sordesa dels infants i les possibles solucions que podem trobar per poder ajudar-los a integrar en l'àmbit escolar com un membre més del grup, que al cap i a la fi, és el que són.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Cultura Lliure i Programari Lliure. 4 situacions per al debat.

Definició: Definició: la definició de cultura lliure, podria ser ; tot moviment que permet la difusió de la cultura d’acord amb uns principis de llibertat equiparables als dels programari lliure. Com un exemple de cultura lliure, podem trobar la viquipèdia.
Les seves caracteristiques són:
Llibertat en tots els aspectes; millorar un programa, en copiar alguna cosa i distribuir-la, executar qualsevol programa ...

De les quatre situacions, crec que la mes correcte es la B, i les justificacions són:

A continuació hi ha breument exposades 4 situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país diàriament.

A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.

B- Estem a classe fent un projecte de col•laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"

Cal esbrinar quines d'aquestes 4 situacions són correctes o incorrectes i en quin grau. Per exemple: En la situació x, segur que acabariem amb la companyia dels mossos d'esquadra. En la situació X hi hauria un grup de pares de l'escola que esciuria cartes de queixa al professor. La situació X és fantàstica i segur que la podem presentar a un congrès d'educació com exemple de bona pràctica educativa. Cal argumentar les respostes.

La resposta correcte, a estat la D, per els següents arguments:

La situació A és incorrecte, ja que un professor d’educació física no pot demanar als seus alumnes, que portin unes bambes determinades, ja que si ells tenen unes bambes d’un altre model també tindrien que poder portar-les, sense cap tipus de problema.
La situació B, és incorrecte, ja que els hi esta demanant que les fotos es copiïn a un document de Word, enlloc de dir que les copiïn a un processador de textos, per que no tothom te per que tenir el Microsoft Office Word.
La situació C, crec que es incorrecte, per que no pot demanar una versió especifica d’un programa, per que potser alguns alumnes tenen una versió mes antiga i se l’han de aconseguir descarregar...
La situació D, és la correcte, per que els i esta donant a triar les postals que ells vulguin de manera lliure.

divendres, 16 d’octubre del 2009

Children See Children do



Mirant per youtube, he trobat aquest vídeo, m’ha cridat l’atenció, ja que es veritat, per que tot el que veuen els nens ho fan, potser no en el 100% dels casos però si la gran majoria, i per això fa falta que tinguin una bona base per el futur.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Audacity


Dijous 8 d’octubre, a l’hora de gestió de l’ informació i Tic, vam realitzar una activitat d’àudio amb el programa Audacity. El programa Audacity, es un programa d’àudio que ens permet gravar diferents veus i modificar-les , posar cançons de fons de manera que s’escoltin les veus amb la musica... el programa es pot descarregar de manera gratuïta d’internet. Els passos que vam seguir per saber utilitzar aquest programa van ser:


Quan obrim el programa audacity , ens trobarem amb aquesta pantalla:





1 –
Si fem un clic al boto rodo vermell, es el boto de Rec, que es el que tenim que clicar per gravar a l’hora que parlem per el micròfon. I els altres botons son els que utilitzem habitualment per fer servir qualsevol arxiu de musica, vídeo...

2 – si gravem una veu, i el seu volum es molt fluix, lo que tenim que fer es seleccionar-la (el tros de veu que te el volum fluix) i anem a “efecto” -> “amplificar” i allà podem pujar i baixar el volum.

3 – un cop gravada i retocada la veu, lo que tenim que fer es anar a “archivo”, “exportar com a WAV” -> li posem el nom amb el que volem guardar l’arxiu i li donem a acceptar.

4 – per grabar una altre veu, el que tenim que fer es tancar on posa “pista de audio...” tanquem i tornem a gravar una segona veu, i això es repeteix tants cops com veus i hagin.

5 – per tornar a portar les veus al programa el que em de fer es : “proyecto” -> “importar audio...” i les posem totes juntes les veus, per poder treballar amb elles.

6 – per treballar amb una pista, el que em de fer es silenciar les altres, donant-li al boto de silenciar que et surt al canto esquerra de cada pista.

7 – per tallar algun tros d’una pista, l’hem de seleccionar i donar-li al boto de les tisores.

8 – també el que podem fer per moure els trossos de les pistes es seleccionar-los i donarli a un boto on hi ha una flexa que indica el canto dret i el canto esquera, i ens permet moure-les de manera que primer s’escolti una i despres una altre, depenent de l’ordre que vulguem seguir.

9 – per acabar i guardar l’arxiu, el que tenim que fer es anar a “archivo” i “exportar com a WAV”.

10 – si volem afegir musica de fons, em de anar a “archivo” i “importar audio”.

11 – si volem que la musica s’escolti mes fluixa o mes forta, el que tenim que fer es fer un clic a aquest boto , i em de col·locar tres punts, el primer punt es l’inici, el segon punt es on acaba la musica i per últim, el tercer punt es el punt del mig, on volem que la musica baixi, fem un clic al punt del mig, i reduïm la veu movent el ratolí per fer-ho mes petit, i d’aquests punts per reduir en podem posar tants com vulguem. d'aquesta manera:



Aquesta a estat l’explicació que ens han donat per que seguidament gravéssim el nostre àudio.
Vam ajuntar-nos per grups de 3 o 4 persones, i vam gravar un arxiu d’àudio relacionat amb l’educació, nosaltres vam escollir l’opció de agafar quatre frases relacionades amb l’educació, i gravar-les de manera que primer una deia una frase , seguidament l’altre i així les quatre, i de fons vam posar una musica mes fluixa per que a la mateixa manera que parlàvem s’escoltés la cançó.

Primer vam gravar les quatre veus per separat i algunes de les veus vam tenir que posar mes fortes, ja que s’assentien molt fluixes, vam seguir tots els passos anomenats anteriorment i al final el resultat a estat aquest:

Per escoltar l'arxiu de veu, fes clic a aquí.



L’audacity, es un programa que es pot utilitzar per realitzar qualsevol tipus d’activitat relacionada amb la musica, retallar cançons, pujar el volum, posar veu... personalment crec que aquest programa ens pot ser molt útil.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Crítica literària



Títol: Loca por las compras tiene una hermana
Shopaholic and Sister
Autora: Sophie Kinsella.
Traducció: Enrique Alda Delgado
Editorial: Salamandra.
Núm. pàg.: 319


Resum:

Becky torna a Londres desprès del seu viatge de noces .I tan bon punt arriba comencen els problemes derivats de la seva adició a les compres i a utilitzar les targes de crèdit. Com que els problemes mai venen sols, la seva millor amiga, Suze, ha trobat una altre millor amiga per compartir el seu dia a dia,. I els seus pares li expliquen que té una germana fruit de la relació del seu pare amb una altre dona. Al començament semblem molt diferents, la Becky és una compradora compulsiva i la seva germana Jessica és molt estalviadora i els minerals són la seva afició.(Totes dues han dissenyat el mateix tipus d’armari, l’una per la roba i l’altre pels minerals). Però com no podia ser d’altre manera, al final del llibre troben la manera d’estimar-s’hi, cadascuna amb les seves peculiaritats.

Comentari:

Aquest es el cinquè llibre d’aquesta autora amb la aquesta protagonista. I l’autora torna explicar-nos les boixaries que fa la Becky per comprar qualssevol cosa que li agrada. La protagonista al llarg d’aquest llibres no ha evolucionat gaire, doncs en tots ells podem llegir un argument semblant: Adició a les compres, problemes amb les targetes de crèdit, entre mig hi ha un embolic amb l’agencia de publicitat del seu marit i finalment tot es resol d’una forma sorprenent. Els papers de tots els protagonistes estan molt definits. La Becky es una dona, i sembla que té el cap ple d’ocells. El seu marit es el que guanya els diners i es una persona amb molt seny. Els seus amics rics, no s’han preocupat mai dels diners. Els pares pertanyen a la classe mitja treballadora (la mare cuida de la casa, i el pare treballa). I així podríem anar desglossant a tots els personatges que hi surten.

En aquest llibre el contrari de la Becky es la seva germana, doncs a l’una li encanta comprar, i l’altra quant ha de comprar qualsevol cosa sempre tria la més barata , i si es pot reciclar doncs millor. La Jessica fa espeleologia i molt esport, la Becky en canvi aprofitaria que s’inscriu en un gimnàs per comprar l’equipament més elegant (i tant bon punt ho ha comprat, deixa de tenir interès per ell i termina al fons d’un armari) i a continuació trobar alguna excusa per no anar-hi mai a fer gimnàs. La Becky cuida molt el seu aspecte (cabells, ungles, roba). La Jessica ni es mira al mirall.

El llibre està escrit en un llenguatge senzill (malgrat que apareixen títols de programes de televisió anglesos, o marques de cosmètics i de roba d’aquest país), amb molts diàlegs. Els capítols no són gaires llargs i això fa que es llegeix molt ràpid. De totes maneres no hem de perdre de vista que aquest es un d’aquests llibres que no te altre pretensió que fer-nos passar una estona agradable.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Notebook i Delicious

Aquesta setmana a l’assignatura de Gestió d’informació i TIC, em treballat dues maneres diferents, de poder guardar adreces, sense tenir que dependre de l’aplicació de “favoritos”, aquestes dues aplicacions han estat: Notebook i Delicious , ara explicaré una mica en que consisteix cadascuna d’aquestes aplicacions:


Notebook o bloc de notes de google: ens permet guardar les direccions de les pagines web que ens interessen, posant-hi comentaris, notes... per així tenir-ho tot organitzat. Aquesta aplicació, la pots consultar des de qualsevol ordinador, i sempre podràs accedir-hi amb la teva direcció de correu, es una manera practica i útil, de si estàs a un lloc, poder guardar la pagina web que estàs mirant i quan arribes a casa tornar-la a mirar. Pots guardar pagines web, paràgrafs (d’alguna lectura que estàs llegint i t’agrada...), i desprès amb el simple gest de fer un “click” a sobre de la direcció vas a parar on t’avies quedat.




Delicious: es semblant al bloc de notes, pots veure les actualitzacions dels teus amics, les pagines webs que ells visiten... però una de les diferencies respecte amb el bloc de notes de google, es que aquesta aplicació esta en angles.



Personalment, trobo mes senzill i pràctic el bloc de notes de google, una de les raons, podria ser per que no esta en angles, però el seu funcionament es mes senzill.

dimarts, 29 de setembre del 2009

Pissarres digitals




He escollit aquest vídeo on es veuen els nens fent servir la pissarra digital, ja que actualment s’estan incorporant moltes d’aquestes a les aules, i els nens s’han d’adaptar a les noves tecnologies igual que els professors, i en aquest vídeo es veu com els nens participen surtin a la pissarra durant les classes tan de matemàtiques , com de naturals...

Segons els professors , l’ utilització d’aquestes pissarres suposa molts avantatges ( accés directe a Internet ...), tot es molt mes visual i les classes són mes participatives.

Personalment crec que aquestes pissarres són molt mes pràctiques a l’hora de fer una classe per que tot esta mes a l’abast i no tens la necessitat de anar a buscar la informació als llibres, ja que nomes amb el simple gest de donar-li al boto d’Internet pots trobar tota la informació recollida, i per els nens es mes visual.

Cada alumne amb un PC tàctil.


Cada alumno tendrá un tablet PC (ordenador táctil) repleto de contenidos educativos digitales "multiplataforma" en catalán. El experimento se probará en las escuelas de un barrio de Lleida para después ampliarlo al resto del territorio. El objetivo, a 10 años vista, es que el PC sustituya al libro de texto en el aula. Ayer se firmó un convenio de colaboración educativa entre la Generalitat y Microsoft. La multinacional estadounidense suministrará su tecnología. Maestros y profesores también recibirán formación. En la imagen, el presidente catalán, José Montilla, y el de Microsoft, Steve Ballmer, durante la firma del acuerdo en el Palau de la Generalitat.

podeu veure la noticia fen clic aquí.


Personalment, crec que l’incorporació d’aquests PC serà molt útil, ja que tota la informació estarà recollida en un mateix lloc (en aquest cas l’ordinador portàtil), i no farà falta que els nens carreguin amb tots els llibres, com s’ha fet fins ara. Això suposarà una sèrie d’avantatges i d’inconvenients, un dels avantatges es el que anomenat anteriorment, ja que fins ara tenies un llibre per a cada matèria però ara amb el ordinador tindràs tota la informació recollida, i un inconvenient, seria que tota la informació que podem extreure d’Internet pot ser verdadera o falsa, i es corren una sèrie de riscos, però tot això, ja es veurà amb el temps.



dijous, 24 de setembre del 2009

Presentació.



Hola! em dic Marta, sóc de Terrassa i tinc 18 anys. Aquest darrer any, vaig acabar el curs de segon de batxillerat i vaig decidir començar la carrera d’educació infantil, aparti de la meva experiència com a cangur, monitora... de nens entre 3 i 7 anys. Des de ben petita sempre he tingut bastant clar que voldria estudiar això.

El últim any de batxillerat, per realitzar el meu treball de recerca que anava sobre, la integració dels nens sords a les escoles d’infantil, vaig tenir que assistir a classe amb els nens a l’escola, i va ser una experiència que realment em va encantar, per que vaig poder estar amb els nens, i veure com cada dia aprenien coses noves i va ser molt enriquidor.

Avera com es presenta aquest curs, però amb esforç segur que tot ens va bé. Molta sort a tothom. Endavant.