dijous, 26 de novembre del 2009

Setmana d'activitats extraordinàries

La setmana d’activitats extraordinàries, va ser una setmana on vam realitzar una activitat cada dia de la setmana:
Dilluns 16 : Cerdanyola.
Dimarts 17 : Museu Miró.
Dimecres 18: Anar a una biblioteca on tinguin una secció d’infantil.
Dijous 19: Escola Joan XXIII.
Divendres 20: Auditori.

Aquesta setmana ens va servir a tots per adonar-nos que no nomes es pot aprendre a les aules, sinó que fent activitats pots aprendre igual, pots aprendre valors (com el companyerisme, la amistat, el respecte...), pots aprendre també que hi ha llocs on es va a gaudir del que veus o del que sents sense tenir que esta amb una llibreta apuntant-ho tot, sinó que tot es queda dins teu.
Personalment les activitats que més em van agradar van ser, la de Cerdanyola (per que va ser la manera de que tots nosaltres ens poguéssim mostrar tal i com som, amb les nostres pors, les nostres inseguretats i sobretot es va veure la col•laboració que hi havia entre tots) i la de l’escola Joan XIII ( per que va ser la primera escola que varem anar a visitar i vam poder estar amb els nens encara que fos poca estona).
Va ser una setmana diferent però que a molts de nosaltres ens agradaria repetir.

Com a resultat d’aquesta setmana hem realitzat aquest vídeo, que es un resum de totes les activitats amb les fotografies realitzades per nosaltres.



dimecres, 25 de novembre del 2009

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker és un programa que habitualment ja be instal·lat amb l’ordinador, serveix per crear vídeos, amb imatges, sons, efectes...

les pantalles que trobem al obrir el programa són:
1 – pantalla de la esquerra, procés que farem per elaborar el nostre vídeo.
2 – al mig es col·locaran les imatges.
3 – a la dreta es veure el vídeo.
4 – a baix es veuen les parts del vídeo, es pot incorporar l’àudio, textos...

Com a tot programa, tenim dos manera de guardar-ho ;
1 – projecte de movie maker (archivo guardar) el podem tornar a obrir i editar-lo. (no es pot penjar al bloc).
2 – com a pel·lícula feta (podem penjar-lo al bloc), guardar en equipo (format de vídeo) i es guardarà com un únic fitxer.

Crear una carpeta que es digui vídeo (fotos, arxius de so, projectes que guardem quan no s’ha guardat...) tot a la mateixa carpeta.

Com comencem:
Capturen imatges: agafem les imatges les que vulguem i les importem a la part central del movie maker.
Àudio: importar àudio o musica i agafem la musica. (es posa al mig igual que les imatges).
Mostrar col·lecciones: tornem a veure tot lo que em importat.
1er – incorporem les fotos al espai, amb l’ordre que vulguem, s’arrosseguen, per col·locar-les on volem que es vegin.
2n – efectes de vídeo o transicions de vídeo; efecte de vídeo: efecte que li donem a cada imatge. Transicions: com passem d’una fotografia a l’altre. Ver transicions de vídeo. (ajuden a fer mes agradable el pas d’una imatge a l’altre).
En mostrar col·lecciones podem arrossegar l’audio.
Amb el boto dret si li donem a sobre de musica, tenim diferents opcions per modificar.
Podem modificar la duració d eles imatges, posar-nos on acaba i surt una fletxa vermella que la utilitzem per que durin mes o menys.

Archivo – guardar proyecto – ho guardem si no ens dona temps a acabar-ho.
Si em acabat el projecte: GUARDAR EN EL EQUIPO – (posem el nom) i li diem on volem que el guardi – SIGUIENTE – (ens dona informació del vídeo, espai que ocuparà (megas...) – MOSTRAR MAS OPCIONES – MAS ADECUADO PARA TAMAÑO DE ARCHIVO – entre 1 i 2 MB – SIGUIENTE – (guarda la pel·lícula en el lloc on diem que ens el guardi).

I aquest a estat el meu vídeo (és un fragment del llibre: Va de mestres):

dimarts, 24 de novembre del 2009

Power Point

La Vanessa i jo, vam realitzar l’exposició oral, del tema de l’alimentació infantil, dels mals hàbits alimentaris que hi ha avui en dia, i algunes formes de posar-hi remei.
Com a suport a la nostre explicació varem realitzar aquest power point:



dijous, 12 de novembre del 2009

Retrat

Fa quasi dos mesos, varem començar l’universitat, per molts de nosaltres, era una experiència nova on no sabíem el que ens trobaríem, com seria la gent, per que sempre es difícil començar les coses, però mica en mica ens em anat coneixent, i em nat veien com son les persones, al grup d’educació infantil, hi ha una noia amb el cabell llarg, marro i ondulat, habitualment, es deixa el cabell sense recollir, però sempre va amb una pinça de la ma , per fer-se un monyo, es d’estatura alta, i la seva manera de vestir es normal, com qualsevol noia de la nostre edat, però sempre porta un complement que fa que sigui diferent, mocadors, els mocadors del coll son un element que la caracteritzen, cada dia en porta un de diferent. En el poc temps que fa que ens coneixem, he descobert algunes de les aficions que li agraden; anar a la platja (en especial Ibiza), les llaminadures, el xocolata, anar de compres, sortir de festa amb les amigues, etc... i com a totes les noies, li agraden les pel·lícules d’amor.

power point.

Avui a la classe de TIC, em llegit un article del Bloc de Gestió, el mitja de suport comunicatiu Power point.PowerPoint:

Microsoft PowerPoint és una aplicació desenvolupada per Microsoft, que ens permet crear presentacions multimèdia. Ens permet posar text, gràfic, vídeos...
Una presentació mitjançant el power point permet que es posin nomes les idees principals (les mes importants), quan es realitza una explicació amb el power point el que es te que procurar es no llegir el power point, ja que si el llegeixes no ho estàs expressant amb les teves paraules i això pot fer veure als alumnes que ho has copiat directament i que no tens gaire idea del que s’està parlant, es a dir; quan es fa una presentació amb power point lo que es important es saber-se explicar, sense importar el que posi a la pantalla.


Durant tota l’etapa del batxillerat... ja havia realitzat mes power points, però mai , m’avia aturat a pensar com es tenia que crear correctament i desprès d’haver llegit aquests articles he vist com s’han de fer.